دکتر احمد اکبری روانپزشک و متخصص اعصاب و رواندکتر احمد اکبری روانپزشک و متخصص اعصاب و رواندکتر احمد اکبری روانپزشک و متخصص اعصاب و روان
اراک، خ شهید رجایی، خ هفده شهریور ،ساختمان نور، طبقه سوم
دکتر احمد اکبری روانپزشک و متخصص اعصاب و رواندکتر احمد اکبری روانپزشک و متخصص اعصاب و رواندکتر احمد اکبری روانپزشک و متخصص اعصاب و روان

نوروتراپی

نوروتراپی رویکردی برای درمان مشکلاتی همچون اضطراب، افسردگی، ناهنجاری‌های مغزی و … است که هدف اصلی از انجام آن تغییر حالات مغز می‌باشد.

نوروتراپی یا عصب درمانی یک روش درمانی جدید و غیرتهاجمی برای درمان اختلالات مغزی و آسیب‌های ناشی از آن مانند افسردگی، اضطراب،‌ نقص توجه، دردهای مزمن، مشکلات خواب و غیره است.سلول‌های تشکیل‌دهنده مغز نورون نام دارند و وقتی عملکرد مغز با مشکل مواجه می‌شود، در واقع این نورون‌ها هستند که آسیب می‌بینند. واژه نورون به معنی عصب و واژه تراپی به معنی درمان است. برای بازگرداندن عملکرد مغز به حالت نرمال از این روش درمانی پرطرفدار استفاده می‌شود.

این روش نسبت به درمان‌های دارویی عوارض بسیار کمتری دارد و ماندگاری آن نیز بالاتر است. مدیریت اضطراب، کاهش استرس، بهبود خلق و خو، بهبود تمرکز و توجه، بهبود یادگیری و عملکرد شناختی از مهم‌ترین فواید این روش به شمار می‌رود. در این مقاله قصد داریم درباره رویکردهای نوروتراپی صحبت کنیم.

مزایای نوروتراپی نسبت به روش‌های درمانی دیگر

غیر تهاجمی بودن

در این روش غیر تهاجمی درمانی الکترودها روی پوست سر قرار می‌گیرد و تمام فعالیت‌های مغز مشاهده و ثبت می‌شود. این الکترودها هیچ سیگنالی به درون مغز نمی‌فرستند و هیچ گونه شوک یا جریان الکتریکی وارد آن نمی‌کنند، بلکه فقط اتفاقات داخل مغز را می‌خوانند.

ماندگاری بالا

در درمان دارویی وقتی بیمار مصرف دارو را قطع می‌کند، علائم بیماری مجددا ظاهر می‌شوند اما اثرات درمان با عصب درمانی ماندگاری طولانی‌تری دارد. تحقیقات نشان می‌دهد اثرات درمانی نوروتراپی تا مدت‌ها در کودکان مبتلا به بیش فعالی باقی می‌ماند.

عدم ایجاد عوارض جانبی

نداشتن عوارض به عنوان مهمترین مزیت عصب درمانی نسبت به روش‌های دیگر معرفی می‌شود. در درمان‌های دارویی محال است هیچ گونه عوارض جانبی مشاهده نشود. به همین خاطر برای درمان اختلالات مغزی در زنان باردار و کودکان این روش کاربرد بیشتری دارد.
خدمات ما

آشنایی با انواع نوروتراپی

نوروتراپی به صورت داخلی مبتنی بر یادگیری و آموزش

در این نوع عصب درمانی، آمادگی مغزی بیمار با کمک تقویت مهارت و افزایش دادن آمادگی مغزی به وسیله ورزش یا ترکیبی از این دو مورد اتفاق می‌افتد‌. بیوفیدبک و نوروفیدبک دو مثال برجسته از این نوع درمان محسوب می‌شود. یادگیری و تمایز عصبی این نوع عصب درمانی با کمک عصب سازی و مدولاسیون انجام می شود.

نوروتراپی به صورت خارجی مبتنی بر تحریک مغز

در این روش مغز از حالت عادی خود خارج می‌شود و به صورت طبیعی برای بهبود تعادل، تنظیم و درمان خود متمایل می‌شود‌. در واقع تحریک مغز به عنوان یک حالت استرس‌زا باعث می‌شود که مغز بهبود پیدا کند. در این روند عوارض زودگذری ایجاد می‌شود که طبیعی است و بعد از چند روز بهبود می‌یابد. درست مانند وقتی که برای اولین بار در باشگاه وزنه برداری کنید و عضلات شما دچار گرفتگی شود. اما بعد از چند روز عضلات خود به خود خوب می‌شوند.

ویدئو

خدمات ما را مشاهده کنید

خدمات نوروتراپی

روش های درمان نوروتراپی

نوروتراپی به دو روش کلی درمان را انجام می‌دهد؛ با تمرین دادن و تحریک کردن.

tDCS تحریک الکتریکی مغز

در روش tDCS ما به دنبال تحریک مغز هستیم. در این روش دو الکترود به مغز شما وصل می‌شود. 

rTMS، TMS تحریک مغناطیسی مغز

در روش TMS و rTMS نورون‌های مغز از طریق پالس‌های مغناطیسی تحریک می‌شوند تا امواج خود را اصلاح کنند.

بیوفیدبک و نوروفیدبک

بیوفیدبک و نوروفیدبک کاربرد های متفاوتی دارد، اما به طور کلی با دادن باز خورد‌های صوتی و تصویری به امواج تولیدی مغز و قلب، آن‌ها را تمرین می‌دهد تا عملکرد خود را اصلاح کنند.